Följ polisens slöseri på dina skattepengar

Här kan man läsa om polisens "lyckade" arbete med kronobergsmodellen. Man får följa två poliser under en natt då de konfiskerar alkohol och kränker unga i allmänhet. Och jag tycker synd om alla inblandade faktiskt. Det är så uppenbart de flesta poliser inte tänkte sig detta när de blev poliser och inbillar sig att de gör något bra för samhället för att inte känna sig värdelösa.

Här är några utdrag för er som inte orkar läsa igenom hela.

"Nuförtiden ser de långt färre tonåringar som går öppet med systemkassar i handen. Ryktet om polisens offensiv spred sig snabbt redan efter första helgen: polisen håller utkik efter misstänkta påsar och väskor och häller ut all dricka. Dessutom, ringer de mamma och pappa direkt, även om du bara är med i sällskapet och inte ens har druckit."

Unga nykterister kommer inte ens undan. Det är fint att de bara antar att alla ungdomar kommer att dricka någon gång så det är bäst att börja tidigt. Skulle det här hända en vuxen skulle det hamna på första sidan i tidningen. Vi bryr oss inte för vems bästa det är, oss eller våra föräldrar eller våra politiker. Det är kränkande. Okej? Kränkande.

"– Vi är noga med att förklara att vi inte häller ut alkoholen för att jävlas utan för att vi vill förebygga saker som misshandel och våldtäkt, säger han."

Det måste vara det löjligaste påstående som cirkulerar bland poliserna. Att de använder det som en ursäkt för att få råna oss unga är pinsamt. Och det mest pinsamma är att de säkert tror på det. Jag vet inte hur många gånger jag kan säga det här, men man förebygger inte misshandel och våldtäkt genom att skrämma bort unga! Man flyttar det bara från det offentliga.

"Här bodde tidigare ett par hos vilka ungdomar när som helst kunde knacka på dörren och handla sprit. Nu har paret åkt fast – också det en följd av satsningen på Kronobergsmodellen. Medan en del av arbetet riktar sig mot ungdomar så handlar den andra om att få fast langare.

– Vid tillslaget hittades inte så mycket alkohol, så de dömdes enbart på ungdomarnas vittnesuppgifter vilket är ovanligt, berättar Mikael Sällström.
Aktivt utredningsarbete och vittnesmål från ungdomar ledde till sammanlagt sjutton domar under projekttiden.

– Det var allt från organiserade storlangare som fick fängelse till pappan som skamset kom och erkände och fick dagsböter, säger Daniel Wall Andersson."


Och vilka hemska människor är det som faktiskt anmäler langarna? Man kan ju undra hur poliserna har skrämt sanningen ur dem. Det brukar ju ske med hot om drogtester och fyllecell.

"Vid kajen sitter några killar med ryggsäckar. Poliserna tar fram sina legitimationer och visar att de är poliser, men hittar ingen alkohol. Sedan är det dags att återvända till stationen för att värma en matlåda."


Poliserna går alltså oprovocerat fram till ett gäng människor bara för att de ser unga ut och har väskor. Inte för att de är stupfulla och behöver hjälp utan för att de är ungdomar. Eftersom de inte hittade någon alkohol utgår jag ifrån att de inte uppträdde berusat. Hur kan det här vara tillåtet i ett demokratiskt samhälle där man hävdar att man värnar om människors trygghet och integritet?

Och om nu Bodström vill göra det lagligt för polisen att titta i ungdomars väskor vid misstanke om alkoholinnehav, vad i hela världen gjorde då poliserna?! Vad jag fick fram efter lite googlande så är det som poliserna gör olagligt. De får endast kolla i folks väskor vid en sluten tillställning, typ en konsert eller på krogen. Informera gärna våra kära poliser om detta nästa gång de vill rota i din väska.


Kommentarer
Postat av: G

"De får endast kolla i folks väskor vid en sluten tillställning, typ en konsert eller på krogen. Informera gärna våra kära poliser om detta nästa gång de vill rota i din väska."

Att upplysa dem om det låter som ett enkelt sätt att få följa med till stationen för ett drogtest...

2010-09-13 @ 08:04:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0