Censur

Det här är ganska hemskt. Apple har nu en lösning på "problemet" med sexting, censur. Apple tar sig friheten till att ändra ord i sms som kan vara av sexuell natur. Inte bara i dina sms du skickar, utan också de sms du tar emot.

Tack och lov har jag aldrig ägt en appleprodukt och därmed inte bidragit till att den här hemska mannen har fått makt.

Åldersgränser är aldrig huggna i sten

Det är få vuxna som tänker på att de skulle kunna vara i vår sits. Det finns inget som säger att åldersgränsen föär att köpa alkohol alltid måste vara 20. Det finns ingen matematisk regel som bestämmer sånt. Gränserna är godtyckliga och utgår från forskning som folk tolkar olika. Åldersgränsen för att köpa alkohol skulle lika gärna kunna vara 50. För bara några år sedan röstade 49% av den svenska befolkningen för ett totalförbud mot alkohol. Det har folk så svårt att föreställa sig, att det faktiskt skulle kunna vara de själva som hindrades från någonting som de uppskattade.

Det här med forskning kan bli så fel. För massor med år sedan var folk bombsäkra på att jorden var platt. I början av 1900-talet publicerades en bok med sju bevis på att kvinnor saknade själ. På 30-talet utgick man i rätten när man dömde folk från att homosexuella hade kvinnliga kroppar och psykiskt sjuka släktingar. Kunskap förändras alltid och det är ingenting man kan lita blint på.

Jag hoppas att alla som har vuxit ur en åldersgräns kan tänka på det här nästa gång ni nekar en ungdom något. Sätt er in i situationen. Tänk inte att ni som unga inte skulle fått köpa en energidryck, utan tänk att ni som vuxna idag inte skulle få köpa en energidryck. Hur känns det?


Nynykterismens syn på Ayia Napa

När vi ändå är inne på ämnet nyktra människor kan vi ju ta upp den här artikeln. Två tjejer som valt bort alkoholen för en sommar. Självklart har de åsikter om fulla människor, de nämner särskilt såna som åker utomlands för att festa.

"Sanna utsatte sig för en svår prövning: En vecka i Agia Napa på Cypern, där snorfulla 20-åringar drällde omkring på gatorna. Det var inte kul att se unga tjejer ragla runt i underkläder eller par som hånglade osofistikerat, inför alla.
– Jag har varit där förut, och till och med när du är påverkad är det olidligt. Som nykter blev det ännu värre, säger Sanna."

Jag var själv i Ayia Napa i somras och tyckte det var helt fantastiskt. Även som nykter var det kul (för jo jag var nykter vid ett par tillfällen). Vi sprang runt där i bikini och shorts för att det var så varmt att vi var tvungna att torka av oss med pappershanddukar var tionde minut. Det är tråkigt att en annan ung tjej anser att man behöver skyla sig för att bli respekterad. Och hånglet, ja om folk i Sverige kunde hångla så som de gjorde i Ayia Napa vore jag lycklig. Jag och min vän nästan grät när vi skulle hem eftersom krogen hemma i Sverige är så stel och tråkig i jämförelse med krogarna där nere. Människorna är så inskränkta och otrevliga. De flesta som går ut har inga planer på att umgås med nya människor och ha kul. Det är bara människor hemma i Sverige som tycker det är olidligt med lite nakenhet och hångel.

ayia napa förfest


I hela mitt liv har jag bara träffat en nykter person som aldrig sett ner på oss som dricker. Det säger en hel del om nykterismen. Jag önskar så att nykteristerna kunde granska sig själva och sluta vara så fördömande. För allas skull.

ayia napa pubcrawl

Utåtriktade nykterister

Alltid när man hör nykterister berätta om hur bra det är att vara nykterist så ska de alltid skryta om att de är högljudda och utåtriktade utan att dricka. Jaha? Jag förstår inte vad de vill åstadkomma i debatten genom att berätta den detaljen om sig själva.

RSS 2.0