Spritpartiet

När jag först fick höra att det fanns ett parti som hette Spritpartiet blev jag överlycklig och gick snabbt in på deras hemsida för att läsa mer. Det var typ årets besvikelse när jag insåg att ett mer passande namn hade varit anti-spritpartiet. Att ha ett så missledande namn borde vara förbjudet.

Iallafall så är deras mål att "halvera kröket" på 10 år. Det här hävdar de att de ska göra utan förbud och regleringar. Jo visst självklart. För det här med broschyrer funkar ju så bra? Jag skulle aldrig lita på att de struntar i förbud, organiserade nykterister andas för förbud. Dessutom försvarar de systembolaget och vill inte sänka skatterna på sprit, de är även emot gårdsförsäljning. Man kan inget annat än anta att de vill minska införselvkoterna också och behålla åldern på systemet eller höja åldern på krogen.

Deras väg mot måttlighet går tydligen genom att prata om alkoholens negativa effekter. Som om det pratas om något annat idag? Iallafall med oss ungdomar. Och det kanske är det som är felet? Att vi slösar stora summor pengar på att skicka hem en broschyr till tonårsföräldrar där det står förvrängda fakta om langning och hur alkohol påverkar oss. Under tiden är det enligt spritpartiet 385 000 barn som mår dåligt över att deras föräldrar dricker. Kanske borde pengarna och uppmärksamheten riktas bort från oss unga som faktiskt helt ärligt kan säga att vi inte är ett dugg egoistiska för att vi dricker (om det inte är så att vi vet att vi blir våldsamma förstås).

Man ska aldrig lita på såna här partier/organisationer, för förr eller senare ger de upp sin idealistiska syn på att prata och tar i med hårdhandskarna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0