Det är ju för ditt eget bästa!

Jag har alltid undrat hur folk som är emot att staten har stort inflytande i våra liv kan hävda att åldersgränser är rätt. De använder ju liksom samma argument. När en stat omyndigförklarar sina invånare är det för att de inte tycker att de kan fatta bra beslut själva. Självklart är det för invånarnas eget bästa. Precis som när en förälder säger att barnen inte får gå på konsert eftersom det är för deras eget bästa.

Det är ganska ologiskt att argumentera för ett liberalt samhälle men samtidigt tycka att det behövs en gräns då man förväntas kunna ta beslut om sitt eget liv. Fattar man inte att den där gränsen skulle kunna ligga var som helst? 20, 40, 60 eller 75. Det finns inget som föralltid kommer att garantera att åldersgränsen är 18 år. På medeltiden var jorden platt, idag är den rund.

Hur skulle det kännas om staten helt plötsligt bestämde allt i ditt liv åt dig. Skulle du lyssna om de berättade att det var för ditt eget bästa? Eller skulle du då hävda att din frihet var viktigare? Detta trots att dina beslut kanske inte alltid är perfekta för dig själv eller samhället?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0