Artikel om nolltolerans kring studenten i Västerås

I den här artikeln står det om hur de ska gå tillväga för att "vända den negativa trenden med ungdomsfylleri" på studentavslutningen. De ska köra på gamla goda kronobergsmodellen och när det kommer till flaken så ska de kontrollera så att ingen alkohol följer med upp.

Till råga på allt så ljuger de i artikeln. Att langa till någon under 20 kan ge 4 års fängelse, inte bara upp till 2. En fin kontrast som någon nämnde i kommentarsfältet är att mannen som slog ihjäl en pensionär på en parkeringsplats fick 1 år och 10 månader. Rimligt? Vill de egentligen bara värna om oss? Nej. Det ligger något annat bakom det här som jag inte riktigt kan genomskåda. Kan det vara så att de njuter av att utöva makt över oss som är mest maktlösa i samhället? Eller är det så att de själva är föräldrar och har paralyserat omdömet av rädsla? Kanske är det så att de saknar sin ungdom och bara är missunnsamma?

Det är så orimligt att man gör allt i sin makt, till kostnad av ungas integritet, för att hindra att vi under 20 dricker. Sedan när den magiska dagen kommer häller de i oss alkohol. Polisen vill hindra att vi "dras in i ett framtida missbruk". Men, vore det inte då rimligt att införa nolltolerans även mot vuxna? Att inte dricka alkohol alls minskar ju risken för missbruk helt och hållet. Medan att vänta två år med att dricka knappast kan ha jättestor effekt. Att dricka vid enstaka tillfällen då man firar något stort måste ge det hela ännu mindre effekt. Ser ni nu varför ni har noll trovärdighet? Om någon hällde ut er snaps på midsommar skulle ni lägga er på marken och gråta medan ni förväntar er att vi ska bli glada och tacka er.

Hur som helst vore det kanske dags att hoppa av skolan nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0