För vi har bara festen kvar… eller?

Om ungefär en vecka är det studenten för alla treor här. Det betyder fest under bar himmel i klänning med bara ben. Idag var det utklädnadsshow och spex på stan. För er som inte är bekant med detta så klär varje klass ut sig till något och tävlar om olika priser. De gormar och skriker i parken och dansar sina välkoreograferade nummer. De är lyckliga, för snart är ju skolan över. Då börjar ett helt nytt liv som man får utforma helt själv.

Jag var nere i parken för att bevittna detta. Tyvärr var det inte bara solsken och lycka, utan även rädsla. Vart jag än tittade så såg jag poliser. Överallt. De rotade i allas väskor, och om de hittade någon alkoholhaltig dryck så tog de hela väskan med sig. Inte bara de som var för fulla, utan så fort de hörde ett skratt gav de sig på väskan. Det fanns även civilklädda poliser som smög omkring för att sedan tipsa polisen. Jag såg säkert ett tjugotal poliser med massa burkar i handen (som sparades till personalfesten kanske?). Jag bevittnade till och med en student bli borttvingad från sina klasskamrater för att de såg när hon tog en klunk ur sin öl. De berättade för henne att hon var respektlös och sa att hon inte fick vara kvar i parken. Tror ni att studenterna kunde slappna av och ha roligt när poliser hela tiden stirrade för att se om någon hade lite för roligt? De vågade inte gorma och skrika och vara lyckliga. Kronobergsmodellen, välkommen till Västerås.

Kronobergsmodellen är ett sätt som poliser arbetar på. Det är något nytt fenomen som har spridit sig från stad till stad för att det ger ett så ”lyckat” resultat. Om du är under 20 ska du akta dig. Poliser befinner sig ute vid högtider och ställen där ungdomar ofta håller till och häller ut din alkohol om du skulle råka ha lite. Sedan ringer de dina föräldrar, om dina föräldrar inte skulle verka tillräckligt negativa mot alkoholen så kontaktar de socialen. De gör även en stor undersökning om vem som är langaren. Ja, precis. Det är det dina skattepengar går till. Att hälla ut en vuxen students alkohol när de firar något som man bara upplever en gång i livet.

Så här kommer det att se ut på alla högtider. Studenten, midsommar, valborg och allt annat man kan tänkas fira. Polisen minskar antalet blåskontroller ute på vägarna bara för att kunna vara fler på skolavslutningar. Är det värt att förstöra en ung människas kväll och förtroende för vuxna människor bara för en principsak som ingen ändå följer? Nej jag tycker inte det.

Om du är emot kronobergsmodellen så kan du gå med i den här gruppen på Facebook.


Kommentarer
Postat av: Maggie

Det är så sjukt. Det är ju så förbannat dumt, att man inte vill tro på det.. Vilka fina prioriteringar vi gör! Vem bryr sig om att minska antalet olyckor i trafiken om det finns ungdomar där ute som har ROLIGT? :O

2010-06-02 @ 17:31:19
URL: http://maggieinred.blogspot.com
Postat av: Matilda

Eller hur. Har en minderårig ROLIGT?!?!? Ring polisen!

2010-06-02 @ 21:13:30
URL: http://ungfrihet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0